Øyepå Momentum 2021: House of Commons
Velkommen til Øyepå Momentum – arena for visuell kunst i Den kulturelle skolesekken!
Om Øyepå:
Øyepå er en møteplass for alle som jobber med visuell kunst i DKS; produsenter, kunstnere, formidlere, fagkoordinatorer, lærere og elever.
Med Øyepå ønsker vi å skape en arena hvor DKS-ansatte og kunstnere kan diskutere visuell kunst i DKS. Vi ønsker at diskusjonene skal bidra til refleksjon, øke mangfoldet og skape inspirasjon til nye og gode DKS-produksjoner.
Øyepå ble etablert i 2019 og med Øyepå LiAF (Lofoten International Art Festival). I 2020 Øyepå digitalt gjennomført som strømmeseminar. I år knytter vi oss til Momentum 11 – House of Commons, på Jeløya i Moss, og har invitert inn tilknyttet kurator for Momentum 11 - Håkon Traaseth Lillegraven - i programarbeidet.
Bilder fra torsdagens program
Bilder fra fredagens program
Hilsen fra programgruppen:
– Vi har bevisst, og med solid hjelp og tenkning med vår kurator og moderator Håkon Lillegraven ønsket et dypdykk i hva som er eller kan være med på å påvirke våre valg av produksjoner inn i vårt programmeringsarbeid.
Vi er trygge på at årets Øyepå Momentum gir oss spennende og relevante innganger for refleksjon og inspirasjon om visuell kunst.
Ikke minst vil dette, etter 17 måneders digitale enerom, være oppstarten på etterlengtede FYSISKE kollegiale møteplasser!"
Programgruppen ønsker dere alle hjertelig velkommen til Øyepå Momentum 2021!
Ida / Nordland Dks, Inger-Johanne / Oslo Dks, Vibeke og Rami / Viken Dks.
Øyepå Momentum er et samarbeid mellom Nordland fylkeskommune, Oslo DKS, Viken fylkeskommune, Kulturtanken, Nasjonalmuseet og galleri F15.
Saker fra Øyepå 2020
Øyepå 2020: Å gå fremover uten å stå i veien
2. september gikk årets Øyepå av stabelen i Nydalen og på Teams.
Hvor blir det av kunstneren i det digitale mylderet?
Kunstnere har i dag et større nedslagsfelt for kunsten sin gjennom internett og sosiale medier. Men hva har dette gjort med formidlingsrollen, og hvor mange verktøy bør man egentlig ha i verktøykassen?
Nye rom og nye praksiser
Etter 12. mars 2020 skiftet Fotogalleriet i Oslo fokus, og så med nye øyne på sin rolle som kunstformidler. Et ønske om å skape gode kunstnervilkår, bygge bro og nå ut til ensomme og isolerte publikumssjeler resulterte i et helt unikt kunstprogram – eksklusivt på Instagram.