En dame i irrgrønn jakke og bukse og en rød plastikk-knapp på hodet ser i kamera og lager v-tegn med høyre arm. En lang rekke med mennesker går bak henne. De danser konga og ler.

Viktige datoer høsten 2024

Disse arrangementene er det verdt å få med seg i høst!

Fra visningen av «Agentene og det sjukt farlige oppdraget» med Feil Teater og Unge Viken Teater, fra Markedet for Scenekunst 2023.

Her finner du en oversikt over relevante datoer for alle som er opptatt av god kunst og kultur til barn og unge. Husk å melde deg på innen de oppgitte fristene.

NB! I 2024 åpner DKS-portalen 1. september. Frist for å sende inn forslag er 1. oktober.
Her finner du mer info.

Visningsarenaer

Scenekunst

Markedet for Scenekunst arrangeres 27.–29. august i Sandefjord.

Markedet er en nasjonal arena for presentasjon av profesjonell scenekunst for barn og unge. Det presenterer et bredt scenekunsttilbud og er en møteplass for faglig utvikling. Arrangementet er en betydelig nasjonal leverandør av scenekunst til festivaler, kulturhus, bibliotek og DKS.

Markedet for Scenekunst arrangeres av Sandefjord kommune i samarbeid med Vestfold fylkeskommune og Kulturtanken.

Forestillingen «Laus», Markedet for Scenekunst 2023.

Visuell kunst

ØYEPÅ Bodø Biennale 2024 arrangeres 4.-6. september i Bodø.

Visningsarenaen for visuell kunst i DKS er en møteplass for alle som jobber med visuell kunst i DKS; produsenter, kunstnere, formidlere, fagkoordinatorer, lærere og elever. Årets kurator er Trygve Luktvasslimo.

Arrangementet er et samarbeid mellom DKS Nordland, DKS Oslo, DKS Akershus, DKS Østfold, Nasjonalmuseet og Kulturtanken.

Øyepå 2023.

Kulturarv

SPOR – arena for kulturarv i DKS arrangeres 11.–12. september på Stiklestad.

På SPOR vil man kunne se produksjoner, utveksle erfaringer, få faglig påfyll, etablere nettverk og sammen se fremover.

Visningsarenaen arrangeres av Trøndelag fylkeskommune i samarbeid med Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Kulturtanken og fylkeskommunene Akershus, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark.

Formidler Ida K. Helden, SPOR 2023.

Musikk

Marked for Musikk arrangeres 16.-19. september i Bodø.

Norges største visningsarena for konserter rettet mot barn og unge, der arrangører fra kulturhus, festivaler, biblioteker og DKS kan se, evaluere og finne konserter tilpasset sine unge publikummere.

I 2024 er arrangementet et samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Larvik kommune, YAMsession, Bodø kommune, Nordland fylkeskommune og Kulturtanken - som en del av Bodøs år som Europeisk kulturhovedstad.

Oversiktsbilde av Bodø by
Bodø. Foto: Thor Wiggo Skille/Nordland Fylkeskommune

Tilrettelagte produksjoner

Nasjonal arena for Tilrettelagt arrangeres 29.-30. oktober i Kristiansand.

Målet er å sette fokus, dele erfaringer og inspirere til ytterligere aktivitet. Funksjonsvariasjoner kan omfatte barn og unge i alle aldre med svært ulike og ofte spesifikke behov i møtet med DKS.

Vi ønsker å ta opp grunnleggende spørsmål knyttet til hva kommunikasjon er og hvordan man lykkes med formidling til denne varierte gruppen elever.

Arenaen er et samarbeid mellom DKS Agder, DKS Akershus, DKS Rogaland, DKS Troms, Kristiansand kommune og Kulturtanken.

Forestillingen «Slem» med Veronica Salinas, Arena for Tilrettelagt 2023.

Påmelding
Påmeldingsfrist 29. september

Les mer om Arena for Tilrettelagt

Film

Arena Film arrangeres 18.-20. november i Drammen.

Det presenteres et bredt utvalg profesjonelle filmproduksjoner som er aktuelle for DKS kommende skoleår. Vi håper å møte alle dere som programmerer film i DKS, og alle andre som brenner for filmformidling til barn og unge.

Visningsarenaen arrangeres av Innlandet, Buskerud, Akershus og Østfold fylkeskommuner i samarbeid med Kulturtanken.

Elevsamtale med elever fra Åssiden videregående skole, Arena Film 2023.

Andre arrangementer

August

Kulturtanken samarbeider med Ungdom og fritid, UKM, Norsk kulturskolerråd og Noku om flere arrangementer under Arendalsuka. Målet er å skape mer oppmerksomhet om barn og unge og deres kultur- og fritidstilbud.

13. august: Barn og unges deltakelse i kultur- og fritidstilbudet og Alle inkludert, også de unge? Medvirkning i praksis.

14. august: Digital innovasjon i barne- og ungdomskultur , Kulturskole og kunstig intellingens - en verdidebatt, Tilgjengelige møteplasser for barn og unge med funksjonsnedsettelser og direktesendt podkast om barne- og ungdomskultur.

  • Haugesund barne- og ungdomsfilmkonvent, 20. august.  Arrangeres i samarbeid med Den norske filmfestivalen i Haugesund og Norsk filminstutt.
  • Kræsjkurs for ferske scenekunstnere, 22. august på Vega Scene i Oslo. Mulighet for digital deltakelse. Kræsjkurset er et bransjetreff for scenekunstnere i etableringsfasen. Kulturtanken står på stand sammen med DKS Oslo og DKS Viken.
  • Frokostmøte med DKS Oslo, 23. august. Infomøte om DKS-ordningen for kunstnere, utøvere og produsenter. Påmeldingsfrist 15. august.
  • DKS-lab for tradisjonshåndverk ved Follo museum, 27.-30. august. Et samarbeid mellom Museene i Akershus og Kulturtanken.
  • Open Call, 26.-29. august. Scenekunstbruket og Kulturtanken samarbeider om seminaret for nyetablerte scenekunstnere som vil spille for et ungt publikum. Arrangeres i forbindelse med Markedet for Scenekunst.

September

  • Småkunstfestivalen, 4. - 8. september. Kunstproduksjoner innen dans, teater, musikk og visuell kunst for barn i alderen 0–6 år, på ulike steder i Oslo sentrum.
  • Kulturminnedagene: 31. august – 8. september. Norges største historie- og kulturarvfestival med over 300 arrangement rundt om i landet. I år er temaet Spor, nettverk og forbindelser.
  • Markering av Oslo byjubileum. DKS Oslo arrangerer egne jubileumsproduksjoner i perioden 2.-20. september, samt er medarrangør på et familiearrangement lørdag 17. august.
  • TIFF Junior, 4.-8. september. Filmfestival for barn og unge i Tromsø. Filmbad, 5. september.
  • Fagdøgn for musikere, 17.-19. september. Fagdøgnet gir inspirasjon, verktøy og kompetanse til musikere som ønsker å lage gode konsertproduksjoner for barn og unge. Samlingen foregår parallelt med Marked for Musikk.
  • Kapittel, 18.-22. september. Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet er blant Norges største litteraturfestivaler og har utviklet seg til å bli en viktig litterær arena både nasjonalt og internasjonalt
  • Appelsiniaseminaret, 24.-25. september. I samarbeid med Telemark fylkesbibliotek og Appelsinia litteraturfestival inviterer vi til faglig påfyll i Skien. Få inspirasjon og hør fra nordiske foredragsholdere innen leseforskning, litteraturformidling, opplevelsesdesign og litterære museum.
  • Inspirasjonsdag for skoleledere, 27. september. Et seminar som ønsker å gi inspirasjon til hvordan skoleledere kan forankre DKS i skolen. Programmet fokuserer på hvordan man kan styrke kunst og kulturens plass i opplæringen, sette det i sammenheng med andre læringsaktiviteter og hvordan rydde plass til DKS i skolehverdagen.

Oktober

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer om alle våre arrangementer rett i innboksen!

November

  • Showbox, 26.-28. november. Norges største scenekunstfestival for barn og unge arrangeres i Oslo. Fagbox – Nasjonal fagarena for scenekunst i DKS - arrangeres 25. november.
  • Folkelarm, 14.-17. november. Nordens største bransjetreff for norsk, nordisk og samisk folkemusikk. Nytt av året er Skottland som partnerland og et samarbeid med Global North. I tillegg utvides festivalen med FolkelarmUng, der hele Oslo inviteres til en gratis familiedag. 
  • Fagsamtaler scenekunst, 25. november. Mer info kommer.