Ny ressursside for alle i skolen

Ny ressursside for alle i skolen

Vil gjøre det enkelt å få størst mulig utbytte fra Den kulturelle skolesekken (DKS).

Fra DKS-produksjonen «Hått sa'ru – en musikalsk forestilling om dialektbruk». Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken

Over 3 100 skoler og mer enn 823 000 elever over hele Norge fikk besøk av kunstnere og utøvere i regi av DKS i fjor. Ifølge årsrapporten for DKS 2023 var det tre kunstmøter for hver elev. For mange lærere betyr det flere skolebesøk av DKS-formidlere hvert år.

– Det skal være enkelt å finne god informasjon raskt og med få enkle grep tilrettelegge for besøk fra Den kulturelle skolesekken.

Agnieszka Bryn

– Vi vet at skolehverdagen kan være travel, derfor ønsker vi å tilrettelegge for at det skal være enkelt å finne god informasjon raskt og med få enkle grep tilrettelegge for besøk fra Den kulturelle skolesekken, sier kommunikasjonssjef i Kulturtanken Agnieszka Bryn.

Konsert med en kvinnelig utøver på scenen og tekst Sjekk dkskommer.no

Nå publiseres dkskommer.no, en nettside med relevant informasjon for lærere, kulturkontakter og skoleledere. 

– Vi har samlet informasjon utviklet av våre kolleger i fylker og kommuner i samarbeid med kolleger fra Kulturtanken, forklarer Bryn.

– Vi ser på det som en digital brosjyre som man raskt og enkelt får opp på mobilen eller pc-en for å sjekke hvem som kommer på besøk på din skole, bakgrunnsinformasjon om DKS-opplegget og hvordan man skaper gode rammer rundt opplevelsen for elevene, selv om man skulle ha det travelt, legger hun til.

Tre grep

De tre viktigste grepene for et vellykket DKS-besøk er lagt ut på forsiden av dkskommer.no.

Der er det også lagt ut tips til hvordan man kan forberede DKS-besøk på 15 minutter, tre dager eller flere måneder i forkant.

I tillegg er det publisert forslag til tverrfaglige opplegg, kobling til DKS-portalen, undervisningsressurser til bruk av DKS som læringsverktøy og tips til hvordan lærere og kulturkontakter kan aktivere elevene og integrere Den kulturelle skolesekken i skolens hverdag.

Nederst på nettsiden finner man eksempler fra skoler og vellykkede DKS-prosjekter.

Ønsker flere tips

– Vi ønsker å få flere tips til nye artikler om vellykkede DKS-besøk! Vi vet at det er mange som bidrar til at elevene får gode kunst – og kulturopplevelser gjennom DKS i hele Norge, avslutter Bryn.

Har du tips til saker vi kan skrive? Ta kontakt: info@kulturtanken.no

Skjermdump fra dkskommer.no, nettsiden om DKS for lærere, kulturkontakter og skoleledere.