Veien videre: Program
Les hele programmet til «Veien videre. Neste generasjons kulturpolitikk» som arrangeres 17-november.
Onsdag 17.november arrangeres konferansen «Veien videre – Neste generasjons kulturpolitikk» i Kulturtankens lokaler i Nydalen i Oslo. Nå er programmet klart.
Meld deg på her: https://forms.office.com/r/Yr6gDpNgMz
Konferansen er et resultat av et bredt samarbeid mellom Kulturtanken, Norsk Kulturskoleråd, Ungdom og fritid, UKM - Ung Kultur Møtes, Medietilsynet, Norsk filminstitutt og Kulturrådet.
Konferansen starter med en påminnelse. Etter at samfunnet gjenåpnet er det fort gjort å glemme tiden etter 12. mars 2020. Filmen "Vi blir hjemme" følger elleve ungdommer gjennom pandemiens første år. Regissørene Maren Victoria Thingnæs og Marianne Mørk kommer for å vise utdrag fra filmen og for å minne oss på hva barn og unge har vært gjennom.
I åpningsdelen holder også kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen innlegget "Hvorfor trenger vi en kulturpolitikk for barn og unge?"
I konferansens første del får vi høre Elisabeth Staksrud presentere noen av funnene fra EU Kids Online undersøkelsen. I tillegg presenterer Nanna Løkka fra Telemarksforskning kunnskapsgjennomgangen om barn og unges kulturbruk, som er laget på oppdrag fra Kulturtanken.
Konferansens neste del inneholder en presentasjon fra Anne-Sofie Åmodt fra Oponion om hvordan pandemien har endret unges mål og drømmer. Camilla Tepfers fra inFuture ser inn i fremtiden når hun tar for seg neste generasjons kulturbrukere.
Konferansens del 2 avsluttes med en panelsamtale om konsekvenser av barn og unges kulturbruk for kulturpolitikken og kultursektoren. Moderator er Geir Bergersen Huse, nyhetsredaktør i Subjekt.
Etter lunsj får vi høre professor Anne-Britt Gran fra BI:CCI. Hennes innlegg handler om forholdet mellom en analog kulturpolitikk og den digitale kulturbruken. Geir Bergersen Huse ser på det "digitale offentlige rom" og diskuterer det offentliges plass i en den digitale (og kommersielle) virkeligheten.
Sist i del 3 kommer Anna Dordisdottir med et innlegg om relevans og representasjon i kunst og kultur. Anna var en del av Ungdommens ytringsfrihetsråd, som i sin rapport peker blant annet på utfordringen med at unge ikke ser seg selv representert i kunsten.
I konferansens siste del presenterer avdelingsdirektør i Kulturtanken Ståle Stenslie innspill fra nær 100 kommunale ungdomsråd på hvilke tiltak må gjøres for å engasjere flere barn og unge etter korona.
Stenslie moderer også dagens siste paneldebatt der unge selv diskuterer hva kan gjøres for å bedre treffe flere barn og unge med det offentlig finansierte kulturtilbudet.
Konferansen er gratis og åpen for alle og man kan delta både fysisk og digitalt. (NB! Det er plassbegrensing på fysiske plasser. Etter at setene er fylt opp vil det kun være mulig å melde seg på digital konferanse).
Meld deg på og/eller følg direkte strømming fra konferansen her